Италия е на 1/4-финал: Златните резерви на Манчини пречупиха коравите австрийци 

Киеза и Песина класираха "адзурите" с голове в допълнителните 30 минути

27.06.2021 | 00:40 Редактор: Тодор Петров

Италия потрепери, но се класира на 1/4-финал на Евро 2020 след победа с 2:1 срещу Австрия на "Уембли" в Лондон, дошла след продължения.

Редовното време завърши при нулево равенство, като може да се каже, че двата отбора си разделиха по едно полувреме. През първата част Италия определено бе класи над Австрия, но пропуски на Барела и Имобиле лишиха "скуадра адзура" от заслужена преднина на почивката.

След паузата видяхме преобразена Австрия. Аутсайдерът в мача натисна своя именит опонент и дори стигна до попадение на Арнаутович, което обаче беше отменено заради засада след преразглеждане на положението с VAR.

Играта на италианците в атака не вървеше и треньорът Роберто Манчини пусна в игра Федерико Киеза и Матео Песина. Именно двамата донесоха победата на "адзурите" с красиви голове още в първото продължение на срещата.

Австрия тръгна смело напред във вторите 15 минути и успя да намали изоставането си след гол с глава след центриране от корнер. Австрийците обаче нямаха сили и време за повече в този мач и логично напуснаха надпреварата.

За място на полуфинала Италия ще премери сили с победителя от сблъсъка Португалия - Белгия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК