Пестелива Италия победи Уелс с резервите и спечели групата си на Евро 2020

"Адзурите" са в серия от 30 поредни срещи без загуба, което е изравнен рекорд

20.06.2021 | 20:56 Редактор: Тодор Петров

Италия продължава със страхотното си представяне на Евро 2020, след като победи с 1:0 Уелс и завърши група "А" с пълен актив от 9 точки. Домакините играха с голяма част от резервните си футболисти.

Успехът на стадион "Олимпико" донесе Матео Песина с гол в 39-ата минута след асистенция на Матео Верати. През всички 90 минути домакините контролираха мача, а малко след началото на второто полувреме "драконите" останаха с човек по-малко на терена. Тогава Итън Ампаду беше изгонен с директен червен картон.

Италия ще играе 1/8-финал на стадион "Уембли" в Лондон. Там съперник ще е вторият отбор от група "С", където са Нидерландия, Северна Македония, Австрия и Украйна, като очакванията са един от последните два тима да се изправят срещу "адзурите". 

Уелс остава на второ място и ще играе в Амстердам срещу втория от група "В", където са Белгия, Русия, Финландия и Дания.

След днешния мач Италия има и още един повод за гордост. Хората на Роберто Манчини вече са в серия от 30 поредни срещи без загуба, което е изравнен рекорд за страната. Предишната серия датира от 30-те години на миналия век и е поставена под ръководството на легендарния селекционер Виторио Поцо, който спечели две световни титли начело на "адзурите".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК