Цветан Соколов е с разкъсан мускул

Диагоналът получи травмата по време на двубоя с Канада от Лигата на волейболните нации в Римини

15.06.2021 | 09:47 Редактор: Искра Ангелова
Цветан Соколов е с разкъсан мускул

Капитанът на мъжкия национален отбор Цветан Соколов е с разкъсан преден зъбчат мускул. Това показа прегледът на ядрено-магнитен резонанс, който състезателят направи веднага след завръщането си в България, съобщиха от федерацията.

Диагоналът получи травмата по време на двубоя с Канада от Лигата на волейболните нации в Римини. Соколов изпитваше затруднения дори при вдигането на дясната си ръка и въпреки физиотерапията и упражненията, които прави, не успя да се възстанови за последните срещи с Полша, Бразилия и Нидерландия.

Звездата на "Динамо" (Москва) ще се възстановява около 20 дни и се очаква да бъде готов за подготвителния лагер преди европейското първенство.

В състава за предстоящия кръг с Аржентина, Сърбия и Русия ще се завърнат Мартин Атанасов и Стефан Чавдаров. Атанасов не игра в последните два турнира заради травма на пръст, която получи на тренировка. Имаше съмнение за фрактура, но прегледът на скенер показа, че намя счупване. Чавдаров пък изкълчи глезен непосредствено преди мача с Полша и пропусна и трите срещи. Той обаче успя да тренира днес и от медицинския щаб се надяват утре да бъде в 14-те за двубоя с Аржентина. Мачът е от 14 ч българско време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК