Нидерландия удари Украйна в най-резултатния мач от началото на Евро 2020

"Лалетата" надделяха с 3:2 в Амстердам

14.06.2021 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

Нидерландия победи Украйна с 3:2 в драматичен мач от група C на Евро 2020, който се игра в Амстердам.

Освен всичко друго, Нидерландия и Украйна влязоха и в историята.  

Причината е, че никога до момента на Европейско първенство не се беше случвало даден двубой да завърши с пет отбелязани гола, след като до почивката резултатът е бил 0:0.

А иначе основна заслуга да няма попадения през първата част носи вратаря на украинците – Георгий Бущан, който със серия от чудесни спасявания отчая нападателите в оранжево. В началото на второто полувреме обаче все пак Нидерландия откри резултата, като този път Бущан не успя да се намеси добре.

Пробив на Дъмфрис отдясно завърши с прострелно центриране,  вратаря на Украйна обаче изби точно на крака на Вайналдум и полузащитника нямаше как да сбърка от десет метра на празната врата. Носени на крилете на вдъхновението лалетата разцъфнаха отново само шест минути по – късно.

Отново атака отдясно завърши с удар на Вехгорст и преднината на момчетата на Франк Де бур стана сериозна. Украинците, които до този момент бяха в състояние гроги излязоха от шока и в рамките на броени минути изравниха.

Първо Ярмоленко с изключително красив удар върна надеждите четвърт час преди края. 180 – секунди по – късно кошмара за домакините стана пълен след като Яремчук с глава възстанови  равенството. Все пак по – настойчивата игра на лалетата даде резултат и в 85 – та минута Дъмфрис донесе изстрадания успех. Така Нидерландия и Австрия стартираха с победи в групата , докато задачата на Украйна и Северна Македония за място на осминафиналите става доста по – сложна. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК