Първа лига остава със същия формат през следващия сезон - 14 отбора

От сезон 2022/23 групата ще бъде увеличена на 16 отбора

11.06.2021 | 15:40 Редактор: Искра Ангелова

Досегашният формат на Първа лига с 14 отбора ще се запази и през следващия сезон, но от сезон 2022/23 групата ще бъде увеличена на 16 отбора. Това реши днес Изпълнителният комитет към БФС на свое заседание.

След приключването на следващия сезон последният отбор в Първа лига директно изпада за Втора лига, а предпоследният ще играе бараж за оцеляване с четвъртия от Втора лига. Първите три тима от Втора лига печелят директна промоция и по този начин елитната група ще бъде увеличена на 16 отбора.

Новият сезон започва в периода 23-26 юли. През сезон 2022/2023 отново ще има плейофи в първенството. Втора лига ще бъде съставена от 20 отбора.

Лицензионната комисия обяви, че всички клубове от елита получавт лиценз. Само "Левски" и "Черно море" са под въпрос и ще имат всеки месец мониторинг, информира gol.bg.

Под условие е и лицензът на новака в efbet Лига "Локомотив" (София). Причината за това обаче не е финансови проблеми, а защото стадионът на столичните железничари няма осветление и те ще домакинстват на стадиона в Бистрица или на “Васил Левски”.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК