Националите ни по волейбол с поредна загуба в Лигата на нациите

Този път нашите момчета отстъпиха на Бразилия с 0:3 гейма

10.06.2021 | 22:00 Редактор: Юлия Христова

Националите ни с поредна загуба в Лигата на нациите. Този път нашите момчета отстъпиха на Бразилия с 0:3 гейма.

И срещу олимпийските шампиони шансовете на българския отбор бяха минимални , а отсъствието на капитана – Цветан Соколов на практика ги занули. По традиция началото бе добро за момчетата на Силвано Пранди и до първото техническо прекъсване поддържахме минимален аванс. Три поредни точки доведоха нещата до 10:7 за Бразилия, а нова серия от пет последователни за кариоките убиха съвсем интригата и гейма завърши при 25:16 за олимпийските шампиони. Втората част бе най – равностойна и нашите поизпотиха здраво бразилците.

Играеше се точка за точка до самия край , но все пак избраниците на Бернардо Резенде поддържаха някаква преднина , която им позволи да затворят и този гейм в своя полза с 25:22. Последният трети се оказа протоколен , а бразилците се развихриха и буквално ни попиляха приключвайки го при 25:12. Най-резултатни за българският отбор бяха Радослав Парапунов и  Аспарух Аспарухов с по 8 – точки. За южноамериканците Рикардо Лукарели бе над всички с 15.  

С успеха Бразилия продължава да е на второто място с актив от 7 – победи и една загуба. Ние сме на другия полюс – с един успех и седем поражения заемаме 14-та позиция.   

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК