Пасивна България загуби от Русия с дузпа в края

"Сборная" бе по-добрият отбор през по-голямата част от двубоя,

05.06.2021 | 20:00 Редактор: Десислава Атанасова

Националният отбор на Русия победи България с 1:0 в приятелски двубой, който бе игран в Москва.

"Сборная" бе по-добрият отбор през по-голямата част от двубоя, владееше повече топката, създаде повече положения и само добрите намеси на Иван Караджов и Георги Георгиев, както и добрата игра в защита, запазиха загубата в този минимален вид.

Единственото попадение в мача падна 84-тата минута от дузпа, а автор на гола стана Александър Соболев.

Във вторник националният отбор на България ще се изправи срещу световния шампион Франция в последната контрола за двата тима преди старта на Европейското първенство.

Домакините започнаха активно и се впуснаха в нападение от първите секунди. България отвърна на предизвикателството и още в четвъртата минута Доминик Янков имаше шанс да изведе "лъвовете" напред в резултата, но футболистът на "Лудогорец" не успя да нанесе хубав удар.

Преди да са изтекли и 10 минути от мача Ясен Петров бе принуден да извърши принудителна смяна. Кристиян Малинов се контузи и на негово място се появи Петър Витанов.

България се прибра изцяло в своята половина и в 13-ата минута Роман Зобнин намери пространство да отправи изстрел, а топката премина на косъм от напречната греда.  

В 28-та минута Оздоев обстрелва нашата врата и то никак не безопасно, но за щастие топката прелетя над вратата пазена от Иван Караджов.

Седем минути преди края на първата част руснаците организираха многоходова комбинация. Топката стигна в наказателното поле до Роман Зобнин, който успя да наесе удар, но право във вратаря. Нападателят на домакините определено носеше най-много опасност пред вратата на България.

Руснаците започнаха силно и второто полувреме, но до 73-тата минута не успяха да създадат нищо по-интересно пред нашата врата. Тогава домакините изпълниха заучено статично положение и Дзюба можеше да даде аванс на своя отбор, но появилият се като резерва Героги Георгиев демонстрира завиден рефлекс и с една ръка опази мрежата си суха.

Малко след това дойде и най-чистото положение за България. Десподов и Атанас Илиев се озоваха в половината на Русия при една бърза контраатака. Футболистът на "Лудогорец" подаде към Илиев, но нападателят не овладя добре и топката се озова в ръцете на вратаря.

Така се стигна до 83-тата минута. Тогава, иначе игралият отлично в този мач, Валентин Антов извърши нарушение в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Дузпа за Русия. Зад топката застана Александър Соболев и с техничен удар в долния десен ъгъл разпечата нашата врата.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК