Без прошка: УЕФА вади "Реал", "Барса" и "Юве" от ШЛ

Флорентино Перес все още е на мнение, че отцепниците не са сторили нищо лошо

02.06.2021 | 09:48 Редактор: Здравко Черкезов
Без прошка: УЕФА вади

УЕФА няма да прости на колосите "Реал" (Мадрид), "Барселона" и "Ювентус" заради Суперлигата и ще ги изрита от Шампионската лига още тази седмица, съобщи вестник "Ла Република". 

Както е известно, въпросните грандове все още не са напуснали проекта за европейска Суперлига, както сториха набързо английските "Челси", "Манчестър" (Сити), "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул", "Арсенал" и "Тотнъм".

"Милан", "Интер" и "Атлетико" (Мадрид) също ще минат само с финансови санкции, но "Реал", "Барса" и "Юве" няма да участват в най-престижния европейски клубен турнир. На тях ще бъдат наложени и тежки финансови наказания.

В Европейския съд вече има регистрирана жалба за нарушаване на правилата за конкуренция, допълва италианското издание. Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта заплаши, че ще се обърне към Спортния арбитражен съд срещу ФИФА, ако клубът понесе някакво наказание заради участието си във формирането на европейската Суперлига, пише gol.bg.

Босът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес пък все още е на мнение, че отцепниците не са сторили нищо лошо. Той дори е убеден, че проектът за Суперлигата е само временно "замразен" и че ще успее да влезе в действие съвсем скоро.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК