"Футбол на първа линия": Медици от "Св. Анна" и БЛС играха в турнир за здраве

Събитието е посветено на българските медици и борбата им срещу Ковид-19 през последната година

29.05.2021 | 19:23 Редактор: Здравко Черкезов

"Футбол на първа линия. Обединени срещу болестта". Под това мото се проведе турнир между медиците от УМБАЛ "Света Анна" и сборен тим на Българския лекарски съюз. В инициативата се включиха и известни личности от културата и спорта, които са и бивши пациенти на болницата.

Спортът е здраве, казва д-р Емилиян Гулев, който бе част от един от шестте отбора във футболния турнир.

"В нашата болница имаме традиция всеки вторник да се събираме. За съжаление, в последните месеци нещо не се събираме много често. Надявам се този турнир да е причина да се събираме все по-често. Физическо натоварване помага да намалим, доколкото е възможно, психическото такова", сподели д-р Гулев.

За д-р Иван Вълчев едва ли е било трудно да реши да участва в турнира, тъй като самият той е бил както състезател, така и футболен съдия в миналото и показа своите умения днес на терена.

"След този ужас, който изживяха колегите малко, така да падне напрежението, да се видим на чист въздух, а не само маскирани и облечени в костюми", каза д-р Вълчев.

Събитието е посветено в подкрепа на българските медици и борбата им срещу Ковид-19 през последната година.

"Св. Анна" показа, че един такъв турнир сплотява колеги, дава възможност да се почувстваме малко по-встрани от работата и осмисля всичко това, което правим", каза председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

След няколко часа квалификации, ортопедите на "Св. Анна" се оказаха не само добри в медицината, но и във футбола и победиха на финала тима на Българския лекарски съюз с 2:0. 

"Трудна, но сладка победа. Ние практикуваме всяка неделя и това е част от начина на разтоварване", сподели ортопед-травматологът д-р Станислав Милев.

Участниците се надяват футболният турнир да стане традиция и следващия път да се включат и други болници.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК