Финалът на ШЛ е днес, но по колко милиона ще вземат "Челси" и "Ман Сити"?

Победителят ще прибере с 5 млн. повече

29.05.2021 | 08:33 Редактор: Искра Ангелова
Финалът на ШЛ е днес, но по колко милиона ще вземат

Финалът в Шампионската лига носи на финалистите много повече от престиж. След последния съдийски сигнал в турнира на Богатите към Острова ще бъдат трансферирани близо 200 млн. долара, които ще влязат в сметките на "Манчестър Сити" и "Челси". Победителят ще прибере с 5 млн. повече, сочат финансовите разбивки на УЕФА. Новият носител на отличието ще заработи 23.2 млн., докато загубилият ще се задоволи с 18.3 млн.  

До момента през сезона "гражданите" вече са генерирали приходи от 75.2 млн. долара, докато "сините" от Лондон са спечелили 73 млн. Към въпросните суми тепърва ще бъдат причислени бонусите за финал, които раздава европейската футболна централа, уточнява "Труд.

Общо УЕФА ще раздаде на 32 участници от груповата фаза 2.44 милиарда долара, с което се наблюдава и леко завишаване на наградния фонд. Преди година той бе 2.38 милиарда.

В същото време Португалия облекчи правилата за безопасност на Ковид-19 за хиляди английски фенове, които от петък са в Порто за финала. От тях вече не изисква да остават в балони, изградени специално за тях, както бе съобщено по-рано през май.

От Англия излетяха около 80 чартърни полета. С одобрението на местните власти УЕФА издаде 16 500 билета за мача на стадион "Ду Драгао", една трета от капацитета си. И на двата клуба са отпуснати по 6000 пропуска, а 1700 билета са предоставени за свободна продажба. Останалото ще бъде разпространени от УЕФА. Финал с английски фенове не мина без ексцесии. В нощта на четвъртък срещу петък фенове на двата тима по традиция се изявиха, сбивайки се с местната полиция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Въх
преди 2 години
Боже колко интересноо! Сигнализирай за неуместен коментар