Франция разби България на старта на Лигата на нациите

"Петлите" се наложиха с 3:0 гейма

28.05.2021 | 21:00 Редактор: Десислава Атанасова

Националният ни волейболен отбор стартира със загуба в двубоите от лигата на нациите в Римини (Италия). Момчетата на Силвано Пранди отстъпиха на Франция с 0:3 - гейма в първата среща от надпреварата.

Родните национали започнаха добре мача, поведоха от самото начало и поддържаха аванс от няколко точки до края на първия гейм. При 24 на 21 волейболистите ни имаха цели три възможности да затворят първата част,  но не успяха и в крайна сметка тимът на Франция поведе в резултата след 27 на 25.

Това даде импулс на петлите, които диктуваха събитията и във втория гейм. За разлика от нашите обаче французите не изпуснаха преднината си и след 25 на 21 докосваха крайния успех.  

И третата част бе равностойна и оспорвана и отново както и в първия гейм момчетата ни  имаха преднина на -сериозната при 19 на 16. И пак не успяхме да издържим в решителните моменти.

Французите направиха серия от 6 на 1 точки и след 25 на 23 записаха чиста победа. Най-резултатен за българския отбор бе Цветан Соколов с 19 точки, като бе единствения с двуцифрен актив.

Денис Карягин реализира 6, а Николай Къртев и Мартин Атанасов добавиха по 5. За съперника Жан Патри и Ясин Луати завършиха с по 10 точки.  

Утре момчетата на Силвано Пранди се изправят срещу отбора на Австралия, който също загуби на старта от Германия с 0 на 3 – гейма.    

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК