"Левски Лукойл" триумфира срещу "Рилски спортист"

По този начин "сините" поведха с 3:1 победи в серията

26.05.2021 | 21:35 Редактор: Жаклина Иванова

Отборът на "Левски Лукойл" се доближи на една победа разлика от титлата в Националната Баскетболна Лига през настоящия сезон. "Сините" триумфираха в невероятно драматичен четвърти мач срещу "Рилски спортист" с крайното 90:84 точки (26:15, 13:20, 18:19, 20:23, 13:7) в столичната зала "Универсиада". 

По този начин "Левски Лукойл" поведе с 3:1 победи в серията, преди мач №5, който ще се проведе в събота от 19:00 часа в "Арена Самоков".

Двата тима се вкопчиха в много здрав сблъсък през почти цялото време, като единствено през първото полувреме домакините си изковаха двуцифрен аванс. "Рилски спортист" обаче навакса изоставането си в края на втората и началото на третата четвърт, като в голяма част от второто полувреме играта бе "кош за кош", предаде БНР.

Йордан Минчев не успя да донесе успеха на "сините" в редовното време, след като тройката му в последната секунда не пожела да влезе в коша, но сръбската звезда на домакините Данило Тасич се погрижи да осигури комфортен аванс на своя тим в продължението, който бе достатъчен за крайния успех. Тасич бе най-добрият играч на "Левски Лукойл", след като завърши с "дабъл-дабъл" от 27 точки и 12 борби.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК