fallback

За първи успех от 30 години на Герена: "Ботев" обърна "Левски"

"Канарчетата" се наложиха с 2:1 и записаха първи успех на "Герена" от 1990 г. насам

20.05.2021 | 22:45 Автор: Искра Ангелова

"Ботев" (Пловдив) направи пълен обрат над Левски и нанесе първа загуба на "сините" в плейофната фаза. "Канарчетата" се наложиха с 2:1 и записаха първи успех на "Герена" от 1990 г. насам.

Живко Атанасов изведе домакините напред в резултата още в 4-ата минута, но в началото на втората част Емануел Току (46‘, 49‘) отбеляза две бързи попадения, които се оказаха достатъчни за пловдивчани.

Двубоят беше без значение и за двата отбора, след като по-рано през деня Черно море си осигури 7-ото място, което изпраща "моряците" на бараж за Лигата на конференциите. "Канарчетата" пък са далеч от своите конкуренти в групата и остават на дъното с 29 точки.

Това бе седмо домакинско поражение за "сините" в рамките на една кампания.

Николай Михайлов изведе "Левски" с капитанската лента в може би последния си мач на стадион "Георги Аспарухов". Договорът на опитния страж, който изтича в края на сезона, няма да бъде подновен.

Надеждите на отбора, воден от Живко Миланов, бяха да се доберат до 7-ото място в последния кръг срещу прекия си конкурент Черно море. Това обаче няма да се случи и двубоят на "Тича" няма да има значение за крайното класиране.

Срещата започна отлично за "сините", които откриха резултата още в 4-ата минута. Мартин Петков засече центриране от ъглов удар, а топката се отби в страничния стълб и с доза късмет попадна в Живко Атанасов, който нямаше проблем да се разпише от непосредствена близост.

"Канарчетата" отговориха с добра атака 5 минути по-късно, когато Маркиньос се озова на върха на атаката и стреля към вратата на Николай Михайлов. Изстрелът рикошира в противников играч и премина опасно над напречната греда.

В средата на полувремето Краев получи с гръб в наказателното поле, след което се обърна и стреля, но встрани от целта.

Малко по-късно и Мартин Петков опита да застраши Аргилашки, но топката бе уловена безпроблемно от стража на гостите.

След като измина половин час игра Атанас Илиев получи перфектен дълъг пас, а Монсалве подцени ситуацията и позволи на нападателя да излезе очи в очи с Николай Михайлов. Илиев заложи на силата, а капитанът на Левски показа блестящ рефлекс и предотврати сигурен гол.

"Ботев" (Пловдив) стигна до пълен обрат само 4 минути след почивката. И при двете ситуации попаденията паднаха по сходен начин след ъглов удар. Емануел Току се оказа на точното място на два пъти, за да направи Николай Михайлов безпомощен – 1:2.

В 67-ата минута Радослав Цонев стреля опасно от границата на пеналтерията, но Аргилашки се разтегна максимално и успя да се намеси.

4 минути преди края на редовното време се извиси над противниковата защита при корнер, но ударът му с глава попадна право в ръцете на "синия" вратар.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback