Джани Инфантино участвал в разговорите за създаването на Суперлигата?

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас открито сподели съмненията си

20.05.2021 | 21:28 Редактор: Искра Ангелова
Джани Инфантино участвал в разговорите за създаването на Суперлигата?

Президентът на ФИФА Джани Инфантино e водил разговори със създателите на проекта Суперлига, съобщава "Ню Йорк Таймс". Планираният турнир, който водещите 12 клуба в Европа обявиха през април, се разпадна два дни по-късно, след вълна от недоволство и протести.

Въпреки привидната изненада на ФИФА от създаването на турнира и официалната позиция против неготово съществуване, Инфантино е имал информация, тъй като е говорил със създателите относно възможността световната футболна централа да подкрепи Суперлигата. Зад кулисите той се надявал на различно разпределение на парите в световния футбол с по-голямо участиетна ФИФА и намаляване на влиянието на УЕФА.

Според "Ню Йорк Таймс" създателите на Суперлигата останали шокирани от официалната позиция на световната централа, тъй като очаквали подкрепа от там. Натискът от страна на президента на УЕФА Александър Чеферин и други организации накарали Инфантино да се дистанцира от проекта, информира "Фокус".

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас открито сподели съмненията си, че Инфантино стои зад провалилия се проект: "Той стои зад Суперлигата и аз вече му го казах лично. Казвал съм го и преди, ще го кажа отново. Зад всичко това стои президентът на ФИФА Джани Инфантино".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК