Бербатов: Детско-юношеският футбол е най-голямата ни болка

"Трябва да има мандатност на президента на БФС" , заяви той

20.05.2021 | 20:15 Редактор: Искра Ангелова

С обиколка на страната Димитър Бербатов даде начало на предизборната си кампания за президент на Българския футболен съюз. Кандидатът за шеф на родната централа се срещна с фенове от Пловдив.

"Тръгнали сме, няма какво да ни спре. Уважението е важно и затова съм тук - за да им го покажа. Може би ще отидем и към благоевградския регион, където съм израснал. В София, със сигурност, тъй като в момента съм там. Ще ги подредим по дати, защото ще се получат доста посещения", заяви Бербатов.

И подчерта, че очаква подкрепа от клубовете в региона.

"Професионалният футбол трябва да отиде в професионалната лига. Да няма президенти в Изпълкома. Там да се съберат, да си направят Изпълнителен комитет, в който да бъде член президентът на БФС. По този начин детско-юношеският футбол, най-голямата ни болка, аматьорският футбол, си остава в БФС. Той да се занимава с тези проблеми – треньорската школа, съдийството. Трябва да има мандатност на президента", категоричен е Бербатов.

Според него накрая всеки ще реши за какво ще гласува – за промяна или за сегашното състояние на българския футболен съюз.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК