fallback

Титлата е все по-близо: "Манчестър Сити" победи "Палас" с 2:0

Така "Гражданите" вече имат 80 точки, 13 повече от градския съперник "Юнайтед

01.05.2021 | 20:15 Автор: Жаклина Иванова

"Манчестър Сити" е само на 3 точки от титлата във Висшата лига, след победа с 2:0 на терена на "Кристъл Палас" в 34 кръг. 

Така "Гражданите" вече имат 80 точки, 13 повече от градския съперник "Юнайтед", който може да спечели максимално 15 до края на кампанията. Загуба утре на "Червените дяволи" от Ливърпул ще донесат короната на "Сити" много бързо. 

Два гола в разстояние на 84 секунди през второто полувреме донесоха успеха на лидера в подреждането, който именно в тези моменти показа по-голямата си класа. 

"Палас" стоеше добре до един момент, но регистрира трета поредна загуба. Все пак с 38 точки "Орлите" са далеч от зоната на изпадащите. 

Предвид реванша с ПСЖ във вторник, Пеп Гуардиола направи редица промени в състава на Гражданите, като Аке, Феран Торес, Жезус, Агуеро и Стърлинг започнаха, докато Диаш, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Бернардо Силва и Фодън останаха на пейката. За домакините промените бяха 2 от предишния мач, като Тайрик Мичъл и Андрос Таунзънд започнаха. 

В началото нямаше опасни положения, въпреки че гостите бързо установиха контрол върху мача. Бентеке стреля неточно с глава за "Орлите" при една ситуация, преди в 17 минута Стърлинг да получи в наказателното поле и изглеждаше сигурно, че ще вкара, но нападателят прекали с финтовете и в крайна беше блокиран, пропускайки отличната възможност.

Четете повече по темата в gol.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback