Първа лига отново ще е с 16 отбора, но ще има плейофи

Първоначалното предложение да се върне класическият формат бе отхвърлено от Изпълкома

28.04.2021 | 16:42 Редактор: Здравко Черкезов

От новия сезон efbet Лига отново ще бъде с 16 отбора. Това стана ясно на пресконференция на БФС след Изпълкома.

На следващото заседание на 25 май ще стане ясно как бройката на съставите ще се увеличи - ще има ли изпадащи или идващите от Втора лига ще са повече. 

В новия формат отново ще има плейофи, след като първоначалното предложение да се върне класическият формат е отхвърлено от повечето членове на днешното заседание.

Най-вероятно става въпрос за първа шестица, която ще се бори за първите три места. Втората четворка ще се бори за седмата позиция, която дава възможност на седмия да играе плейофи за влизане в Лига Европа, а последната шестица ще определят двата изпадащи и тимът, който ще участва в баража за оставане с третия от Втора лига. 

Именно възможността да няма изпадащи отбори предизвика голямо недоволство сред фенове и специалисти у нас. В битката за оцеляване са замесени "Славия", "Етър" (Велико Търново), "Ботев" (Враца) и "Монтана". 

Ако от БФС решат да няма изпадащи, не е изключена намесата на УЕФА, откъдето да забранят на евроучастниците ни да играят на международната сцена през следващия сезон, предупреди gol.bg.

Предполага се, че от Бояна ще работят именно върху този казус, защото подобна санкция ще навреди на всички клубове.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК