Англия, Франция и Белгия са фаворитите на Bet365 в Евро 2020

Френският отбор нямаше никакви проблеми да се класира на турнира

26.04.2021 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова
Англия, Франция и Белгия са фаворитите на Bet365 в Евро 2020

Евро 2020 ще стартира през юни и в букмейкърите отдавна има коефициенти за победител в турнира. Британският гигант в онлайн залаганията Bet365 дава най-големи шансове на Англия, Франция и Белгия за триумф на Европейското първенство през лятото. В букмейкъра има специален bet365 bonus за нови играчи, с който може да залозите след регистрация на победител на Евро 2020 и на всички мачове от турнира.

Англия е един от фаворитите на турнира и те ще се надяват да спечелят първия си голям международен трофей от Мондиала през 1966 г. Тимът на Гарет Саутгейт премина през квалификациите, като спечели седем от осемте си мача и вкара 37 гола, за да резервира мястото си на финалите. Англия обаче е равенство в група D срещу Хърватия и Чехия, два отбора, които се справят по-добре през последните години, и коравите съперници Шотландия, които спечелиха в плейофите, за да допълнят група С. 

Англия с коефициент 6.00 за спечелване на Евро 2020, ще се стреми да надгради четвъртото си място на Мондиал 2018. Преди три години в Русия отборът на Гарет Саутгейт загуби от Хърватия на полуфиналите, когато изглеждаше, че оа много близо до класиране на финала. Англия все още има сравнително млад отбор, но в последните три години доста от играчите добиха много повече опит. С футболисти като Хари Кейн, Маркъс Рашфорд и Рахим Стърлинг, от "Трите лъва" се очаква много силно представяне на Евро 2020. Англия има възможност да играе пет от седемте мача, включително полуфинал и финал, на Уембли, където домакинската подкрепа може да се окаже безценна, ако на феновете бъде позволено да се завърнат на стадионите.

Световният шампион Франция също е с 6.00 коефициент в Бет365 за спечелване на Евро 2020. Френският отбор нямаше никакви проблеми да се класира на турнира, а с играчи от световна класа като Килиан Мбапе, Пол Погба, Н'голо Канте, Антоан Гризман и много други, тимът на Дидие Дешан според мнозина е големият фаворит в турнира. Франция има две титли до момента от европейски финали, спечелени през 1984 г. и 2000 г. На предстоящия турнир през лятото на 2021-ва година "петлите" ще се стремят да добавят трети трофей от европейско първенство. Те загубиха финала на Евро 2016 у дома от Португалия, но този път ще се стремят да вдигнат купата и да затвърдят отличните впечатления от Мондиал 2018.

Белгия е третият голям фаворит на Евро 2020. Бронзовият медалист от Мондиал 2018 ще се стреми да спечели за първи път европейските финали, като най-доброто им постижение до момента е 3-то място от Евро 1980. Белгия бе безупречна в квалификациите, като взе 30 точки от 30 възможно, вкара 40 гола и допусна само 3 попадения. Кевин Де Бройне, Еден Азар и Ромелу Лукаку образуват страховито атакуващо трио, но ще им е необходим Азар, който има проблеми с контузии в последно време. Ако играчът на Реал Мадрид бъде в оптимална форма за европейските финали, то белгийският тим ще бъде още по-силен. Колегата му в Реал Мадрид – Тибо Куртоа, прави силен сезон, така че изглежда, че Белгия има страхотен вратар и просто трябва да покаже нивото в предни позиции от Мондиал 2018, за да бъде сред медалистите на европейските финали.

Останалите големи фаворити на Евро 2020 според Bet365 са националните селекции на Германия, Португалия и Испания. С доста по-малки шансове за триумф са отборите на Италия и Нидерландия. Вицешампионът от Мондиал 2018 - Хърватия, пък е с 34 коефициент за спечелване на турнира и очевидно не попада в сметките, въпреки че има много играчи от световна класа в състава си.

Снимка: УЕФА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК