"Лийдс" не се даде на "Ливърпул", акцентът бе върху Суперлигата

Двата отбора завършиха 1:1, което охлади мераците на "мърсисадци" за ШЛ

20.04.2021 | 07:40 Редактор: Тодор Петров

"Ливърпул" пропусна да се върне в топ 4 на Висшата лига, след като завърши 1:1 като гост на "Лийдс". Тимът на Юрген Клоп водеше в резултата до 87-та минута след гол на Садио Мане (31) и щеше да се завърне в зона "Шампионска лига". Диего Йоренте (87) обаче вкара изравнителен гол и спечели точка за домакините.

"Ливърпул" вероятно така или иначе няма да играе в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като прие поканата да участва в Европейската Суперлига. А мачът мина точно под знака на новосформирания турнир, който обедини феновете в цяла Европа, които са против него, пише gol.bg.

Двубоят бе първи за един от 12-те отбора в европейската Суперлига и това нямаше как да не бъде отбелязано. Играчите на "Лийдс" излязоха на загрявката с фланелки с надпис "Футболът е за феновете" и "Заслужете си го" под логото на Шампионската лига. 

Извън стадиона също бе интересно - фенове на "Лийдс" изгориха фланелки на "Ливърпул", а над "Елън Роуд" прелетя самолет с транспарант "Кажете не на Суперлигата".

В крайна сметка двубоят завърши 1:1, с което "Ливърпул" остана на шесто място в класирането с 53 точки, на 2 зад "Лестър" (мач по-малко) и Уест Хем, които са съответно трети и четвърти. "Лийдс" е на десета позиция с 46.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК