Победа за "Барселона"! Каталунците взеха Купата на Краля

Роналд Куман с първи трофей начело на тима след разгромен успех с 4:0 над "Атлетик" (Билбао)

18.04.2021 | 08:55 Редактор: Десислава Атанасова

Барселона разпердушини "Атлетик" (Билбао) с 4:0 и спечели Купата на Краля в Испания. Каталунците имаха смазващо превъзходство над баските и след четири гола в рамките на 12 минути през втората част изковаха 31-вия си трофей в турнира. 

Антоан Гризман даде аванс за "Барса" в 60-та минута, а три по-късно Френки де Йонг удвои. След това дойде времето и на Лионел Меси, който се разписа два пъти в 68-та и 72-та минута, за което бе избран за най-добър играч в мача.

За "Атлетик" това бе втори пореден загубен финал, след като по-рано през месеца претърпя поражение с 0:1 от Реал Сосиедад в мача за трофея за 2020 година, отложен заради пандемията от коронавирус.

Така Роналд Куман спечели първия си трофей като треньор на Барселона, а това ще даде голяма доза самочувствие на тима в предстоящата битка за титлата в Испания.

В 68-та минута и Лионел Меси записа името си сред голмайсторите. Де Йонг ознаменува прекрасната си игра с втора асистенция, а Меси свърши останалото - 3:0.

Меси вкара и четвърти гол за Барселона след още четири минути. Алба проби и центрира от лявото крило, а Лео с лекота насочи топката в мрежата за четвърти път. В 86-та минута Антоан Гризман също записа дубъл. Поне за няколко секунди. Гол на французина бе отменен заради засада. Гризи бе изведен зад защитата, финтира вратаря и вкара на опразнената врата. ВАР обаче се намеси от отмени попадението.

В крайна сметка "Барселона" спечели заслужено срещата и взе първия си трофей от две години насам.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК