10 от "Черно море" измъкнаха точка от "Левски"

След множество пропуски двата тима завършиха 0:0

11.04.2021 | 21:44 Редактор: Никола Симеонов
10 от

"Черно море" и "Левски" изиграха чудесен мач помежду си от 23-ия кръг на efbet Лига, въпреки че не си вкараха голове на стадион "Тича" във Варна.

Срещата завърши 0:0, но на моменти пред двете врати буквално време и кипеше и е цяло чудо, че попадения не паднаха. С пет спасявания се отличи вратарят на домакините Георги Георгиев, докато Звонимир Микулич се намеси три пъти, но на няколко пъти домакините не уцелиха вратата от удобни позиции.

Най-изгодните положения за Черно море изпуснаха Родриго и Илиан Илиев, докато за Левски Билал Бари и Мартин Петков не се възползваха пред открилите им се възможности.

Между 82-ата и 83-ата минута капитанът на "Моряците" Даниел Димов си изкара два бързи жълти картона и беше изгонен. До края "сините" не се възползваха от численото си преимущество и мачът завърши 0:0.

Така позициите на Черно море и Левски остават непроменени, съответно 7-ми с 30 точки и 8-ми с 28 т. Лошата новина за двата отбора е, че ЦСКА 1948 събра 34 т. след 3:1 над Славия и увеличи аванса си в битката за Топ 6.

Левски започна агресивно срещата и в 8-ата минута след груба грешка на Даниел Димов, топката попадна в Билал Бари, който напредна сам срещу вратаря на Черно море, но Георги Георгиев успя да спаси. Само 4 минути по-късно “сините” отново създадоха сериозна опасност пред вратата на Черно море, пише Gol.bg

Билал Бари засече с глава центриране от корнер, но Георгиев отново успя да спаси с една ръка. Александров се опита да направи добавка, но при изчистването от страна на Цветомир Панов, играчът на гостите падна на терена и гостите поискаха дузпа, но претенциите им не бяха уважени.

В 15-ата минута Михайлович бе изведен отляво и стреля по диагонала, но отново Георгиев показа рефлекс и спаси. В 26-ата минута гостите центрираха от статично положение, Георги Александров върна с глава към Тома Даске, който стреля опасно, но бранител на Черно море изби. Последва нов удар на Билал Бари, който отново бе отразен от стража на “моряците” Георги Георгиев.

В 33-ата минута Цветомир Панов центрира в наказателното поле, където Илиан Илиев стреля с глава, но в аут. Само минута по-късно Черно море открадна топката в центъра на терена и бързо организира опасна атака. Родриго получи отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля силно, но малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

В 39-ата минута Васил Панайотов стреля от пряк свободен удар, но топката профучава на сантиментри от напречната греда. В 40-ата минута Мартин Петков засече с крак центриране отдясно, но прати топката високо над вратата. В последната минута на първата част Родриго пробва с левия крак техничен удар по диагонала, но той отново е неточен.

В 64-ата минута Илиан Илиев центрира много добре към Васил Панайотов в наказателното поле, който стреля, но право в ръцете на Микулич. Само минута по-късно хубав пробив на Илиан Илиев отдясно завърши с удар по диагонала, но Микулич изби в корнер.

В 83-ата минута Даниел Димов получи втори жълт картон и остави своите да доиграват мача с човек по-малко. До края на мача здравата битка между двата тима продължи, но до голове така и не се стигна.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК