Пламен Константинов стартира с победа във Финалната шестица на руската Суперлига

"Железничарите" направиха знаменит обрат срещу "Зенит" (Казан) с 3:2

06.04.2021 | 12:51 Редактор: Никола Симеонов
Пламен Константинов стартира с победа във Финалната шестица на руската Суперлига

Шампионът на Русия по волейбол "Локомотив" (Новосибирск), воден от треньора Пламен Константинов, записаха труден първи успех във Финалната шестица на руската Суперлига, двубоите от която се играят в Москва.

"Железничарите" направиха знаменит обрат срещу Зенит (Казан) на Владимир Алекно и спечелиха с 3:2 (19:25, 23:25, 25:22, 29:27, 15:13) на старта на надпреварата в група B. 

Най-резултатен бе Дражен Лубурич с 33 точки (6 аса, 1 блокада). Марко Ивович добави 13 точки, Илияс Куркаев приключи с 11 точки (1 ас, 3 блокади). За съперника Максим Михайлов бе с най-голям актив - 27 точки (2 аса), предаде БНР.

"В първия гейм го нямаше подаване ти, във втория изпуснахме преимуществото си, – призна Константинов след срещата. – Сами си усложнихме задачата. След това ни потръгна сервиса и психологически се вдигнахме, без значение на супериграчите на Казан. "Зенит" е един от фаворитите в турнира, но нашите привърженици ни помогнаха да се върнем в мача и да го спечелим. Но не бива да летим в облаците след победата, все още нищо не е решено“, каза Константинов.

Следващата среща от група B е на 7 април, като "Локомотив" ще играе срещу "Кузбас" (Кемерово). 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК