Ясен Петров: Титулярите за мача с Швейцария вече са ясни

Георги Костадинов ще носи капитанската лента

24.03.2021 | 12:01 Редактор: Жаклина Иванова
Ясен Петров: Титулярите за мача с Швейцария вече са ясни

"Наясно съм с титулярните 11, вече са на дъската. Ще се опитаме да преместим играта малко по-далеч от нашата врата. Ще се опитаме да играем, но нашата идея е да сведем рисковете до минимум, особено пред нашата врата", сподели националният селекционер Ясен Петров преди старта на квалификациите за Мондиал 2022 срещу Швейцария утре.

"Лъвовете" посрещат своя съперник на Националния стадион "Васил Левски" от 19:00 часа в четвъртък, а три дни по-късно са домакини на фаворита в групата Италия.

"Притиснати сме от времето, но няма да се оплакваме. Казах много пъти как ще интегрираме младите хора. Според мен ще е убийство да ги вкараме в мачове с Швейцария и Италия. Първото нещо е, че ние ще търсим резултата, това е много важно, защото това е световна квалификация. Търсим облик на отбора. Ще разчитам на всеки един играч", коментира Петров, цитиран от БГНЕС.  

Треньорът на България разкри кой ще бъде капитан на тима под негово ръководство.

"Лично наше решение на екипа - капитан на отбора ще бъде Георги Костадинов. Ние носим отговорност за това, както и Георги ще носи отговорност да носи капитанската лента. Другите двама капитани са Васил Божиков и Димитър Илиев".

"Всеки дойде с някакви болежки, не ни е писано да ни е лесно. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария. В един мач много да се случат много неща и ние трябва да реагираме много бързо. Програмата е доста тежка, както за нас, така и за противниците. Швейцария са явен фаворит. Когато влезеш в битка, тогава усещаш къде реално са възможностите. Ние имаме някаква идея, дали можем да я осъществим. Обичам да стъпвам върху реални факти", допълни Петров.

Той разкри, че нападателят Андрей Гълъбинов ще бъде съхранен в мача с Швейцария, но ще вземе участие срещу Италия.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Ясен Петров
преди 3 години
Ще гледаме да сведем рисковете евентуално пред нашата врата .То оставаше за гледате да ги сведете пред противниковата.По скоро така ще се получи. Сигнализирай за неуместен коментар