Гол в последните секунди спаси "Милан" срещу "Юнайтед"

1:1 на "Олд Трафорд" и развръзката остава за реванша в Милано

11.03.2021 | 22:20 Редактор: Юлия Христова
Гол в последните секунди спаси

"Манчестър Юнайтед" и "Милан" завършиха при резултат 1:1 в първа среща от 1/8-финалната фаза в турнира Лига Европа.

И двете попадения паднаха през втората част. На полувремето Оле Гунар Солскяер пусна в игра 18-годишният Амад Диало, който само 5 минути след появяването си в игра успя да се измъкне зад защитата на "Милан" и с глава даде аванс на "червените дяволи". Дълбоко в добавенето време "росонерите" успяха да изравнят след корнер, а точен с глава бе датчанинът Симон Кяер.

Реваншът е след седмица на стадион "Сан Сиро" в Милано.

"Милан" започна силно мача и само след 4 минути игра Рафаел Леао се откъсна от защитата на "червените дяволи" и преодоля стража на домакините, но нападателят се намираше в положение на засада и голът му бе отменен.

В 8-мата минута "Юнайтед" стигна до първа по-опасна ситуация пред вратата на Милан. Алекс Телеш намери Антони Марсиал на границата на наказателното поле. Французинът овладя на гърди, обърна се и нанесе мощен удар, но Донарума се справи и изби в корнер.

Три минути по-късно гостите излязоха напред в резултата. Франк Кесие прати топката във вратата на Хендерсън, но на повторенията се видя, че полузащитникът си е помогнал с ръка при овладяването и попадението бе правилно отменено.

Половин час след началото Салемакерс се прояви с отличен дрибъл и успя да навлезе в наказателното поле на домакините, шутира с левачката но Дийн Хендерсън бе на мястото си отрази удара му.

Най-доброто положение за "червените дяволи" се случи пет минути преди края на първата част. След изпълнение на корнер, Бруно Фернандеш излезе на първа греда и с глава успя да прехвърли защитата и вратаря на "Милан". Топката попадна в Магуайър, който обаче от 1 метър не успя да я засече добре и прати в десния страничен стълб. "Милан" оцеля и така двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство.

На полувремето Оле Гунар Солскяер включи в игра младокът Амад Диало, който замени Антони Марсиал.

Младият талант му се отблагодари веднага и в 50-тата минута именно той изведе Юнайтед напред в резултата. Бруно Фернандеш пусна елегантен пас в наказателното поле, Диало надбяга защитата и с глава матира Донарума за 1:0.

В 64-тата минута Давиде Калабрия достави чудесна топка до Крунич в наказателното поле на "червените дяволи". Крунич се хвърли на плонж и се получи опасен удар с глава, но топката прелетя над вратата.

Даниел Джеймс имаше отлична възможност да удвои преднината на домакините в 72-рата минута. Той получи прострелен пас от Мейсън Грийнууд, но не засече добре и топката излетя встрани от вратата, пише gol.bg.

7 минути преди края на мача "Милан" получи отлична възможност да изравни резултата от пряк свободен удар. Радек Рунич застана зад топката и шутира, но право в стената. Все пак в добавеното време "Милан" успя да изравни резултата. "Росонерите" изпълниха корнер, при който Симон Кяер засече с глава и остави Хендерсън безпомощен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК