Кралев участва в награждаването на най-добрите мотоциклетисти за сезон 2020

ММС със специална награда за подкрепа към БФМ

05.03.2021 | 20:32 Редактор: Радостина Димитрова
Кралев участва в награждаването на най-добрите мотоциклетисти за сезон 2020

Министърът на младежта и спорта участва в официалната церемония по награждаването на най-добрите състезатели по мотоциклетизъм за 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на спортното министерство.

"Изпратихме една много трудна година, изпълнена с предизвикателства заради пандемията от коронавирус. Въпреки това, смятам, че успяхме да се справим с препятствията  и имахме поводи за гордост и в мотоциклетния спорт благодарение на нашите таланти. Младият ни състезател Теодор Кабакчиев завоюва световната титла в Супер Ендуро, клас "Джуниър", а Мартин Чой и Хакан Халми завоюваха европейски титли. Добро представяне направиха и останалите ни представители в международни състезания. Вярвам, че тази година ще бъде още по-успешна за нашите състезатели, които ще ни радват с победите си", заяви министър Кралев.

Спортният министър изказа благодарност към дългогодишния председател на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов за неговата работа през последните 26 години.

"За това време страната ни бе домакин на множество кръгове на световни и европейски първенства по мотокрос и супермото, а страната ни се утвърди като отличен организатор. Убеден съм, че той ще продължи да помага на новото ръководство и от позицията на почетен председател. Пожелавам успех на сегашния председател на централата Ангел Траков и неговия екип. Уверен съм, че те ще надградят постигнатото до тук и ще продължат да работят усилено за развитието на мотоциклетизма в България“, каза още Кралев.

Министър Кралев връчи шампионския медал от Световния шампионат по СуперЕндуро, клас Джуниър на Теодор Кабакчиев. Младият състезател е на подготовка в Испания и отличието получи неговият баща Смилен Кабакчиев.

Кралев връчи отличията и на Майкъл Иванов, който през 2020 година успя да спечели четири шампионски титли в дисциплините Мотокрос и СуперМото, както и на Николай Малинов  за участието му в Европейския шампионат по мотокрос в клас ЕМХ250.

Специална награда от спортния министър за участието си в Световния ендуранс шампионат и по-специално 24 часа на Льо Ман получи Мартин Чой, който завоюва и европейска титла през 2020 г.

На церемонията бяха наградени призьорите в държавните шампионати в отделните дисциплини, както и добре представилите се състезатели в международни състезания.

По време на събитието председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков връчи на министър Кралев специално отличие в знак на благодарност към оказаната подкрепа от страна на ММС.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Илия Чубриков и ветерана в дисциплината мотокрос Георги Маринов, които ни напуснаха през 2020 г.

Снимка: Пресцентър, Министерство на младежта и спорта

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК