Дадоха началото на изграждането на лекоатлетическа писта в Габрово

Моят живот е бил свързан и с леката атлетика, и с футбола, каза министър Кралев

05.03.2021 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
Дадоха началото на изграждането на лекоатлетическа писта в Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Габрово Таня Христова направиха първа копка и дадоха началото на изграждането на лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев”. Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Новата настилка, която ще бъде положена е със сертификат от световната лекоатлетическа централа. Освен изграждане на писта, проектът предвижда и реновиране на терена, на който домакинските си мачове играе ПФК “Янтра”. Ще бъде изградена дренажна и поливна система.

"Винаги се вълнувам, когато даваме началото на реконструкцията на такива обекти, тъй като моят живот е бил свързан и с леката атлетика, и с футбола. Габрово има нужда от нова писта за лека атлетика, която ще бъде изградена по най-високите стандарти. Надявам се това даде много сериозен тласък за развитието на този спорт", заяви спортният министър.

"Новото футболно игрище също ще отговаря на високи изисквания. По този начин стадион “Христо Ботев” ще се превърне в едно модерно европейско съоръжение. Там, където Общината помага, където клубовете работят, държавата винаги е насреща да протегне ръка. Надявам се през следващия мандат да продължим това сътрудничество”, заяви още Кралев.