Има ли късметлийски числа в играта на бинго

Всяко число си има своето значение и аура в очите на запалените играчи

04.03.2021 | 11:45 Редактор: Тодор Петров
Има ли късметлийски числа в играта на бинго

Мнозина от нас са склонни да използват числата от рождена дата, номера на адреса, дата на конкретно събитие от живота или номер на любим играч, като опция за залози на бинго. Истината е, че като цяло хората класифицират числата като късметлийски или носещи лош късмет.

Всяко число си има своето значение и аура, особено в очите на запалените играчи на бинго. Те се опитват да извлекат максималното от неговата реална или имагинерна сила.

Кои числа наистина работят за нас

Има един трик, който много играчи на бинго използват.

Те записват пълното си име, после разпределят всяка буква с номера, който отговаря за мястото и в азбуката и като съберат числата, получават едноцифрено число. Така получават своя „щастлив“ номер за бингото.

За други най-щастливият номер си остава датата, на която са родени или пък събират цифрите на датата си за раждане – ден, месец и година – за да получат едноцифрено число, което е техният „късмет“.

Може да използвате числото от първата буква на името си, рождената дата на жена си, номера на колата си, числото, с което сте спечелили предния път в играта.

Известните късметлийски числа

Всеизвестно е, че има някои особени числа, които са с късметлийски заряд сред играчите на бинго. Числото 11 води класацията, следвано от щастливото число 7. Първото е свързано с  полета на Аполо 11 до Луната. Второто – със сътворението на света от Бог за 7 дни. Макар числото 13 да се смята от мнозина за фатално, има играчи, които смятат, че то носи късмет и вярват, че с него могат да спечелят на Бинго.

Числата 2, 3, 23 и 32 също са предпочитани от мнозина, тъй като легендата на футбола  Дейвид Бекъм носеше фанелка с 23 в Реал Мадрид и LA Galaxy и с 32 в Милан и Пари Сен Жермен.

Куриозно или не, но статистиката сочи, че повечето победители на Бинго печелят именно с щастливите си числа. Вярваме или не – точно числата определят победителите.

Теорията на Типет

Теорията на Типет се базира на т.нар. перфектна средна стойност“ или по- точно средната стойност на всички 80 топки, преди да бъдат изтеглени. За целта Типет избира да използва числото, което се намира точно в средата - 38.

Той смята, че с напредването на времето в игра с 80 топки ще бъдат изтеглени числа, които са много по-близо до тази „перфектна средна стойност“. Типет твърди, че в по-простите разигравания най-добре е да изберете числа в двата края на спектъра, тоест възможно най-близо до 1 или 80. В разигравания, при които има по-сложен модел за завършване, повечето топки ще бъдат изтеглени преди обявяването на победител и затова трябва да се опитате да изберете числа, които са в средата на спектъра, тоест по-близо до номер 38.

Проблемът с теорията на Типет обаче си остава. Просто това наистина е безполезна стратегия от гледна точка на практиката. В „прости“ игри може да е по-вероятно някой да спечели играта бързо, но това зависи и от други фактори, като броя на играчите в стаята и количеството билети, които са закупени. При сложните важи същата максима, макар и с обратен знак.

Бингото е игра на късмета

При бингото всичко е въпрос на късмет, без значение ползваме ли различни стратегии, системи, теории и щастливи числа или не, колкото и да не им се иска на запалените играчи да признаят това.

Тази игра дотолкова е неподвластна на нашите воля и желания, че е почти невъзможно да се предвиди резултата или да се прогнозира печалба. Въпреки това и днес, близо 3000 години след изобретяването, играта на бинго си остава една от най-популярните и обичани казино игри, в която се включват хиляди хора по цял свят, а някои дори печелят добри пари от нея.

Въпрос на стратегия, късмет или на перфектен избор на късметлийско число – никой не знае. Магията на бингото обаче далеч не страда от това. Числата излизат едно по едно, вие държите в ръка билета си и отново се надявате, че този път шансът ще е на ваша страна и че ще спечелите заветния джакпот. Важното е играта да продължава. Хилядолетната и история доказва, че хората я търсят и харесват. Каквито и да са резултатите, колкото и пъти да сте загубили залозите си на бинго, то винаги ще ви даде неописуемо забавление и тръпка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК