NBA звезди скочиха на Ибрахимович заради ЛеБрон Джеймс

Нападателят на "Милан" обяви, че известните спортисти не трябва да изразяват политически пристрастия

03.03.2021 | 18:20 Редактор: Искра Ангелова
NBA звезди скочиха на Ибрахимович заради ЛеБрон Джеймс

Звездите от NBA скочиха срещу Златан Ибрахимович, който миналия месец критикува символа на Лигата ЛеБрон Джеймс. Нападателят на "Милан" обяви, че известните спортисти не трябва да изразяват политически пристрастия. 

Краля отговори, че никога не е бил човек, който "ще си затваря устата за грешните неща" и настоя, че е нещо повече от голям спортист. 

Сега други играчи от Лигата се изказаха в подкрепа на Джеймс, като центърът на "Портланд" Енес Кантер, който е персона нон грата в Турция заради критиките си към президента Ердоган, също нападна Ибра. 

"Някой трябва да каже на Ибрахимович, че има разлика между това да изразяваш просто политическите си мнения и това да говориш за преследване, репресии и диктатура. Движението Black Lives Matter e против расизма и дискриминацията и е за свободата" заяви Кантер, цитиран от gol.bg.

"Когато спортистите говорят със своите финансови средства, никой не се оплаква. Това е двоен стандарт" написа в Twitter Джереми Лин, който сега се подвизава в Лигата за развитие. 

"Златан, млъкни. Говориш глупости. Ти си глупак" бе още по-краен в изказването си бившият играч от NBA Барън Дейвис. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК