Хърватин триумфира на гигантския слалом в Банско

Алберт Попов не участва във втория манш, в първия финишира 48-ми

27.02.2021 | 16:10 Редактор: Ивет Арабова
Хърватин триумфира на гигантския слалом в Банско

Хърватинът Филип Зубчич спечели гигантския слалом в Банско, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Зубчич бе на втора позиция след първия манш на Бъндеришка поляна, но бе достатъчно солиден във втория манш, давайки десето време, за да стигне до успеха с общо време 2 минути 20.62 секунди.

На второ място остана французинът Матийо Фавър, който водеше след първата част на състезанието, но остана на 40 стотни от Зубчич след второто си спускане. Топ три допълни Щефан Бренщайнер от Австрия (+0.93 секунди).

За 28-годишният Зубчич това бе трета победа в Световната купа, като и трите са в гигантския слалом. С този успех той се изкачи до второто място в класирането на дисциплината с 468 точки, 22 по-малко от лидера Алекси Пинтуро, който днес завърши четвърти. В генералното класиране за Големия кристален глобус Пинтуро води убедително с 974 точки, 230 повече от втори Марко Одермат от Швейцария. Зубчич дръпна с четири места нагоре и вече е на шеста позиция с 584 точки, информира БГНЕС.

Българският представител в състезанието Алберт Попов не участва във втория манш, след като завърши на 48-мо място в първия. В по-слабата си дисциплина Попов даде 48-мо време от 49 завършили и общо 59 стартирали състезатели. 23-годишният българин завърши на 6.27 секунди от най-бързия в първия манш Матийо Фавър. Утре в Банско ще се проведе още един старт в гигантския слалом.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК