Пестеливи "Юнайтед" и "Милан" се класираха за 1/8-финалите на Лига Европа

"Червените дяволи" направиха 0:0 със Сосиедад, на "росонерите" им стигна 1:1 със Звезда

26.02.2021 | 07:41 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" и "Реал" (Сосиедад) завършиха 0:0 в интересна среща реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Двубоят се игра на стадион "Олд Трафорд", а "червените дяволи" продължават напред с общ резултат 4:0, след като разбиха своя опонент в първия двубой.

Въпреки нулевото равенство, ситуациите пред двете врати валяха една след друга. Най-сериозният пропуск дойде в 13-тата минута, когато нападателят на баските Оярсабал пропиля дузпа.

През второто полувреме Аксел Туанзебе бе точен с глава за домакините от Манчестър. На повторенията обаче се видя, че Линдельоф е извършил нарушение в атака и попадението бе отменено.

"Милан" се класира за 1/8-финал на Лига Европа след второ равенство с "Цървена звезда". След като преди седмица двата отбора не успяха да се победят в Сърбия (2:2), днес също завършиха при равен резултат на "Сан Сиро" – 1:1.

Заради повечето отбелязани голове на чужд терен "росонерите" продължават в следващата фаза на турнира. Франк Кеси (9‘) се разписа от дузпа за отбора на Стефано Пиоли, а Бен Набуан (24‘) се отчете с единственото попадение за "звездашите", което се оказа недостатъчно за класиране на 1/8-финал, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК