Непоколебим Джокович отвя Медведев и грабна титлата в Австралия

Това е девета титла за сръбския тенисист от Australian Open

21.02.2021 | 12:41 Редактор: Радостина Димитрова
Непоколебим Джокович отвя Медведев и грабна титлата в Австралия

Сръбският тенисист Новак Джокович вдигна 18-а титла от Големия шлем, след като победи с 7:5, 6:2, 6:2 младия руснак Даниил Медведев на Откритото първенство на Австралия.

Това е девета титла за Джокович от Australian Open, а той продължава да няма загубен финал на турнира.

Медведев игра стабилно от основната линия, но това не беше проблем за световния номер 1, който успя да осъществи няколко пробива.

Сръбският тенисист започна ударно двубоя и проби в началото за преднина от 3-0, но след това Медведев намери играта си и изравни. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 6-5 в полза на Джокович, когато водачът в ранглистата взе подаването на съперника си, а с това и първия сет. Руснакът проби още на старта на втората част, но след това Джокович доминираше тотално на корта и взе шест от следващите седем гейма, за да се доближи на един сет от победата. В третата част сърбинът отново направи ранен пробив и след това не изпусна преднината си, затваряйки мача с нов пробив след час и 53 минути игра.

Джокович завърши двубоя с 3 аса, 20 печеливши удара и едва 17 непредизвикани грешки, като той успя да вземе подаването на съперника си цели 7 пъти от 11 опита. От своя страна Медведев записа 24 уинъра срещу 30 непредизвикани грешки и спечели едва 32 процента от точките си на втори сервис, предаде БГНЕС.

По този начин Джокович спечели титлата в Мелбърн за трети пореден път, като прави това за втори път в кариерата си. Сърбинът вече има общо 18 титли от Големия шлем, с което се доближи на две от рекордьорите Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20. С успеха си в Австралия Джокович спечели 2,15 милиона щатски долара, а като допълнение той си подсигури оставане на върха на ранглистата до 8 март, което значи, че ще подобри рекорда на Федерер за най-много седмици като номер 1 в света.

Данийл Медведев ще получи 1,18 милиона и от утре ще се изкачи на рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК