Неудържима Наоми Осака вдигна трофея на Australian Open

Това е четвърта титла от Шлема за 23-годишната японка

20.02.2021 | 12:33 Редактор: Радостина Димитрова

Най-богатата спортистка за миналата година Наоми Осака спечели четвъртата си титла от “Големия шлем” след 6:4, 6:3 над Дженифър Брейди пред 7 477 зрители на “Род Лейвър Арина” в Мелбърн във финала на Australian Open.

Само на 23-годишна възраст японката вече има два триумфа в Австралия и още два в US Open, като удължи победната си серия на 12 мача след осминафиналната фаза на турнири от Шлема.

В първия сет Осака успя да пробие първа за 3:0, но после нервите не ѝ позволиха да затвърди предимството си и Брейди се върна в сета. Американката обаче се пропука в най-неподходящия момент при 5:4 в полза на опонентката ѝ и допусна пробив, предаде БНР. Той бе предизвикан изцяло с непредизвикани грешки от Брейди, която пренесе срива си и в началото на втория сет.

Осака моментално поведе с два пробива, но след това имаше проблеми с първия си сервис и допусна брейк, макар да запази преимуществото си в резултата. При 40-30 и 4:2 Брейди имаше шанс да стигне поне до дюс, но сбърка форхенд и трябваше да сервира за оставане във финала. Тя го направи, но след това Осака затвори мача убедително на нула за четвъртата си титла от Шлема.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК