Сираков: Няма да има държавно финансиране за стадиона ни

9 месеца се боря клубът да получи концесия, заяви собственикът на "Левски"

19.02.2021 | 12:47 Редактор: Тодор Петров

В деня, в който футболистите на "Левски" почетоха годишнината от гибелта на своя патрон - Васил Левски, мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков призова Министерството на младежта и спорта и Министерството на икономиката да задвижат процедурата по отдаване на концесия на стадион "Георги Аспарухов".

"Държавата не ни е дала стадиона на концесия, а изпълни първата стъпка. Използвам случая да благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи невъзможното в такива кратки срокове. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим както трябва. Искам да агитирам тези, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права в най-близко бъдеще", заяви Сираков.

"Няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Затова и получихме такъв отговор за сектор "А". Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме. Топката е в нас. Стигнем ли до договор за концесия, много по-лесно ще е да намерим инвеститор и средства, с които да построим нов стадион", подчерта Сираков.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК