Освободиха Боатенг от лагера на "Байерн" заради смъртта на бившата му

"Потресени сме. Жером дойде при мен и ме помоли да се прибере у дома", заяви Ханзи Флик

10.02.2021 | 22:33 Редактор: Искра Ангелова
Освободиха Боатенг от лагера на

Централният бранител на "Байерн" (Мюнхен) Жером Боатенг бе освободен от лагера на тима и няма да участва във финала на световното клубно първенство в четвъртък. Съперник на баварците е мексиканския "Тигрес".

Новината съобщи старши треньорът на "Байерн" Ханзи Флик, а причините е трагичната вест за бившата приятелка на Боатенг, която бе намерена мъртва. Твърди се, че тя се е самоубила само седмица след раздялата си с футболиста.

"Потресени сме. Жером дойде при мен и ме помоли да се прибере у дома. След тест за Ковид-19 той ще може да се върне в Германия и няма да бъде на разположение на отбора до второ нареждане", заяви наставникът на европейския клубен шампион.

Боатенг взе участие в полуфинала срещу Ал Ахли само преди два дни. Байерн спечели с 2:0.

Ханзи Флик предупреди също, че на финала тимът му трябва да е концентриран от първата секунда и да е нащрек за котнраатаките на мексиканците, предава dsport.bg.

"Трябва да пресираме съперника и да владеем топката. Справихме се добре на полуфинала. Имам доверие на всички играчи в моя отбор. Трябва да внимаваме, защото Тигрес умее да организира светкавични контраатаки. Играят добре по крилата, а в средата имат футболисти, които умеят да бележат голове."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК