fallback

Бисмарк може да се размине с ЦСКА заради паспорта

Всеки отбор има право да картотекира петима играчи извън ЕС

09.02.2021 | 08:55 Автор: Юлия Христова

Очаква се до края на седмицата ЦСКА да прествани официално ганаеца Бисмарк Чарлс Кварема като третото си ново попълнение за тази зима. Треньорът Бруно Акрапович вече одобри бързия и агресивен нападател и каза в прав текст, че иска от ръководството на клуба да му го осигури.

Проблем за африканеца обаче може да дойде от изискванията на БФС в един отбор да не могат да играят повече от трима футболисти едновременно на терена, които са с паспорти извън Европейския съюз.

В момента на "Армията" има четирима футболисти, които не са европейци. Това са гамбиецът Али Соу, бразилецът Жеферсон, еквадорецът Джорди Кайседо, както и Жул Кейта. Последният има само гвинейски паспорт и е много близо до изхода на клуба, но все още наемът му от "Ланс" не е прекратен.

Всеки отбор има право да картотекира петима играчи извън ЕС, но да не използва повече от трима в групата. Това означава, че дори и да подпише, Бисмарк ще бъде опция за бъдещето. Много вероятно е ЦСКА да преотстъпи тарана от Гана поне през пролетта, защото той може да натрупа ценен опит в друг отбор от елита, пише "Монитор".

Бисмарк дойде на проби от косоварския "Трепча", който е от Митровица. 19-годишният ганаец се представи добри срещу "Ботев" (Враца), а в контролата с "Локо" (София) изглеждаше направо неудържим. Бисмарк подаде за попадението на Тиаго и разсичаше с лекота “червено-черната“ защита.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback