Бисмарк може да се размине с ЦСКА заради паспорта

Всеки отбор има право да картотекира петима играчи извън ЕС

09.02.2021 | 08:55 Редактор: Юлия Христова
Бисмарк може да се размине с ЦСКА заради паспорта

Очаква се до края на седмицата ЦСКА да прествани официално ганаеца Бисмарк Чарлс Кварема като третото си ново попълнение за тази зима. Треньорът Бруно Акрапович вече одобри бързия и агресивен нападател и каза в прав текст, че иска от ръководството на клуба да му го осигури.

Проблем за африканеца обаче може да дойде от изискванията на БФС в един отбор да не могат да играят повече от трима футболисти едновременно на терена, които са с паспорти извън Европейския съюз.

В момента на "Армията" има четирима футболисти, които не са европейци. Това са гамбиецът Али Соу, бразилецът Жеферсон, еквадорецът Джорди Кайседо, както и Жул Кейта. Последният има само гвинейски паспорт и е много близо до изхода на клуба, но все още наемът му от "Ланс" не е прекратен.

Всеки отбор има право да картотекира петима играчи извън ЕС, но да не използва повече от трима в групата. Това означава, че дори и да подпише, Бисмарк ще бъде опция за бъдещето. Много вероятно е ЦСКА да преотстъпи тарана от Гана поне през пролетта, защото той може да натрупа ценен опит в друг отбор от елита, пише "Монитор".

Бисмарк дойде на проби от косоварския "Трепча", който е от Митровица. 19-годишният ганаец се представи добри срещу "Ботев" (Враца), а в контролата с "Локо" (София) изглеждаше направо неудържим. Бисмарк подаде за попадението на Тиаго и разсичаше с лекота “червено-черната“ защита.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК