Летящ по корта Григор отвя Чилич с 3:0 сета на старта на Australian Open

Димитров надделя с 6:4, 6:2, 7:6

08.02.2021 | 11:00 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров започна по страхотен начин участието си на Australian open. Най-добрият ни тенисист показа убедителна игра и победи шампиона от US Open 2014 Марин Чилич с 3:0 сета. Във втория кръг в Мелбърн Гришо ще се изправи срещу участващия с уайлд кард австралиец Алекс Болт.

До този момент българинът и хърватинът бяха играли помежду си 6 пъти, като Чилич водеше с 4:2 победи. 

Срещата започна равностойно и вървеше гейм за гейм до 3:3. Гришо първи стигна до пробив в мач, след което го затвърди и дръпна с 5:3 на хърватина. Хасковлията можеше да затвори сета с нов пробив, но Чилич спаси 3 мачбола. Все пак на свой сервис Димитров нямаше проблем - реализира 3 поредни аса и затвори първата част с 6:4.

Устремът на Григор продължи и във втория сет, който започна с нов пробив в полза на българина. Началният удар на Димитров функционираше перфектно и му позволи набързо да се откъсне с 5:1 гейма. Чилич стига до само още един гейм на своята сметка, докато Гришо бе безкомпромисен за 6:2 и 2:0 сета.

Хърватинът хвърли всички сили в третия сет, за да остане в мача. При 4:3 в своя полза Чилич имаше точки за пробив и този път успя да се възползва от грешките на българина. Хърватин сервираше при 5:3, но показа сериозни колебания в играта си и Григор стигна набързо до 2 точки за незабавно връщане на пробива. Димитров обаче не успя да се възползва от тях, Чилич взе инициативата. Близо двуметровият хърватин отново показа колебания и в крайна сметка хасковлията върна пробива - 4:5.

Григор сервира изключително убедително и с гейм на 0 за под минута и половина направи 5:5. Чилич отговори също с гейм на 0 и си гарантира минимум тайбрек - 6:5. Димитров започна сервис гейма си с двойна грешка, но след показа психика и взе 4 поредни точки - тайбрек.

Двамата тенисисти бяха убедителни при точките на свой сервис до 4:4, когато Чилич прати топката в мрежата и Гришо дръпна с мини пробив и два сервиса на своя сметка. Нова грешка на Чилич и два мачбола за българина. Димитров обаче не успя да затвори мача при първия шанс, пращайки топката в аут. Чилич обаче сгреши отново и по този начин Григор стигна до чиста победа с 3:0 сета.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво. Кой ще е новият съперник? Щото и Цвети лети по турнирите, докто не се срещне със сестра Уилямс, която всеки път я приземява. Сигнализирай за неуместен коментар