Пиронкова отпадна в първия кръг на Australian Open

Българката отстъпи срещу световната №68 Су-Уей Шие

08.02.2021 | 07:44 Редактор: Ралица Братанова
Пиронкова отпадна в първия кръг на Australian Open

Цветана Пиронкова претърпя поражение в два сета от световната №68 Су-Уей Шие на старта на Australian Open.

Българката започна много добре мача и поведе след ранен пробив, но след това отстъпи инициативата на своята опонентка, загуби с  с 5:7, 2:6 и за трети пореден път отпадна в първи кръг на Откритото първенство на Австралия.

Пиронкова спечели жребия и избра да сервира. Българката започна мача по възможно най-добрия начин, спечелвайки първия гейм на нула, като освен това записа и първия ас в мача.

Първата ни ракета записа първия пробив в мача след като във втория гейм осъществи обрат от 15-30. Атаките на Пиронкова от дъното на корта затрудниха доста нейната опонентка и тя не успя да намери противодействие на тактиката на българката, информира tenniskafe.

В третия гейм Шие заигра значително по-добре и стигна до три поредни точки за пробив. Тенисистката от Тайпе продължи да играе много агресивно и това причини огромни проблеми на Пиронкова.

Българката не бе убедителна на ретур и допусна две непредизвикани грешки, като това доведе до триумф за нейната опонентка в първия сет след 44 минути игра.

Вторият сет не започна никак добре за Пиронкова и нейната опонентка успя да пробие сервиса ѝ още в първия гейм. Българката спаси първия от двата брейкпойнта, пред които бе изправена, но Шие реализира втория и взе преднина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК