Какво е фентъзи футбол и как да менажираме собствен отбор?

Можете да покажете футболните си познания и нюх онлайн

08.02.2021 | 10:30 Редактор: Ралица Братанова
Какво е фентъзи футбол и как да менажираме собствен отбор?

Всеки запален футболен фен има свое мнение кои футболисти играят по-добре и заслужават повече игрови минути за сметка на други. Всяка седмица мнозина се въплъщават в ролята на мениджър пред телевизора, но невинаги старши треньорът чува тяхното мнение.

Със сигурност по-добрата опция да покажете футболните си познания и нюх е посредством така популярната фентъзи футбол игра, в която разполагате с определен бюджет, в границите на който трябва да се вмъкнете, така че да създадете оптималния състав. Показателно за успеха ви пък ще бъде съревнованието с останалите виртуални мениджъри. 

Битката с останалите участници става още по-вълнуваща, когато може да донесе и реални приходи. Точно това предлага и сайтът за спортни и казино залози PalmsBet, който на този етап е единственият букмейкър, където може да откриете популярната фентъзи футбол игра. Повече информация за PalmsBet може да откриете в подробното ревю на оператора на https://efirbet.com/palms-bet/, като там детайлно са разгледани всички налични възможности.

Нека обаче насочим вниманието си към секцията фентъзи футбол. Същината на играта е да изберете футболистите, които ще се представят най-силно за техния реален отбор в съответния мач, турнир или шампионат, като това се определя на базата на точки.

Точкуването е доста детайлно и добре измислено, като пълният списък с всички възможни точки, които можете да получите или да ви бъдат отнети, е наличен в съответното меню. 

Например отбелязването на гол от нападателя е четири точки, но ако попадението е дело на защитник, точките стават шест. Бранителите ще получават и по четири точки за запазване на суха мрежа в мача. Същото важи и за вратаря, който пък ако спаси дузпа, печели още пет точки.

Асистенцията е три точки независимо от позицията, точно както и точката, която се дава за поне 60 минути участие в мача. Трябва да изберете и капитан на отбора, чийто точки ще се умножат по две. Има обаче и минус точки, като например при получен жълт картон. С още две точки ще бъдете таксуван при втори жълт за същия играч, а ако си отбележи автогол ще ви бъдат извадени още две точки. Още за това как да бъдете успешни мениджъри може да прочетете от тук: https://technews.bg/article-128445.html

За да се включите в играта, вие трябва да се присъедините към някоя стая, а всяка си има такса за вход, благодарение на която впоследствие се определя наградният фонд за най-добрите мениджъри, като той е в размер на 90% от общата сума на всички входни такси. Победителят грабва половината от събраната сума, вторият взима 30%, а третият се задоволява с 20%.

 Ето и един нагледен пример за това как се играе фентъзи футбол. Наскоро се проведе сблъсъка между отборите на "Тотнъм" и "Ливърпул". От PalmsBet организираха игра само за него, като в нея трябваше да изберете точно пет футболиста, при ограничение на бюджета от 45 милиона.

За сравнение Мо Салах и Садио Мане са по 14 милиона. На разположение бяха и две стаи, първата от които с вход от 2 лева, а втората с вход от 10 лева. По същото време обаче имаше и втора игра, отново свързана с английската Висша лига. Този път играта беше за господар на кръга, като наличният бюджет беше 100 милиона, а изборът на играчи се разшири до 11 броя, и то от всички отбори в първенството. На разположение отново бяха и две стаи с вход от по 2 лева и 10 лева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК