"Левски" победи ЦСКА след драма в пет гейма

"Сините" надделяха с 3:2 след оспорван двубой

29.01.2021 | 22:30 Редактор: Никола Симеонов

Волейболният "Левски" спечели вечното дерби срещу ЦСКА след драма в пет гейма. "Сините" надделяха над съперника с 3:2 при официалното откриване на новата си зала "Левски София".

Двубоят беше оспорван и пълен с интрига и обрати. Първите три гейма бяха изключително равностойни. В първия разликата дойде едва след равенството 14 на 14. Последва натиск на домакините, които се откъснаха с 2 точки и поведоха с 16 на 14, като съхраниха предимството си до 20тата точка, а в последствие затвориха при 25 на 20.

ЦСКА показаха голяма мотивация и хъс в следващите два гейма. "Червените" действаха по-организирано, демонстрирайки по-добра ефективност в нападение. Така армейците поведоха с 2 на 1.

В четвъртата част обаче "сините" стигнаха до обрат, при който сразиха съперника си и поведоха с непреодолимото 17 на 6 като спечелиха с 25 на 13, за да се стигне до тайбрейк. В решителния момент от срещата домакините продължиха с доброто си представяне и се поздравиха с победата. Така "Левски“ вече има 9 точки и заема 4-то място във временното класиране.

ЦСКА записа 3-та загуба и само с 1 спечелена точка се намира на 7-ма позиция.

Гледайте още в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК