ЦСКА с нулево равенство във втората си контрола в Турция

"Армейците" наложиха натиск спрямо "Стал" (Мелец), но не стигнаха до гол

13.01.2021 | 17:00 Редактор: Искра Ангелова
ЦСКА с нулево равенство във втората си контрола в Турция

ЦСКА завърши 0:0 с полския "Стал" (Мелец) във втората си проверка по време на зимния лагер в турския курорт Алания.

"Армейците" доминираха през по-голямата част от проверката, но не успяха да вкарат на поляците, в чийто титулярен състав бе Божидар Чорбаджийски.

Както е известно, в първата си контрола ЦСКА победи категорично младежкия тим на от "Аланияспор" с 4:0.

Бруно Акрапович заложи на две напълно различни единайсеторки през двете полувремена на двубоя. В титулярния състав на "Стал" личеше името на бившия футболист на ЦСКА Божидар Чорбаджийски.

Първата част на двубоя бе равностойна, като армейците показаха много солидна и сигурна игра в отбрана и владееха повече топката в средата на терена. Чистите голови положения обаче почти липсваха.

Все пак в 15-ата минута капитанът Петър Занев отправи силен шут от над 25 метра, но вратарят на полския тим успя да  улови кълбото. Това бе и първи изстрел по посока на една от двете врати.

Пет минути по-късно Брадли Мазику изведе Юнус Санкаре на стрелкова позиция в наказателното поле и сенегалецът стреля силно от малък ъгъл, но стражът на "Стал" изби в корнер, предава gol.bg.

Малко преди почивката и поляците имаха възможност да се разпишат, но Густаво Бусато показа завиден рефлекс и успя да отбие силния изстрел с глава, който бе насочен точно под гредата в ъглов удар. Така първото полувреме приключи при нулево равенство.

През втората част ЦСКА започна с изцяло променен състав, като единствено Амос Юга бе останал на терена, но и той бе заменен малко след началото на полувремето. "Армейците" наложиха натиск спрямо своя опонент, търсейки първо попадение в мача.

В 56-ата минута опасно центриране по земя отляво за малко не завърши с автогол във вратата на поляците при опит топката да не попадне в  Ахмед Ахмедов.

Юношите на клуба Мартин Смоленски и Александър Бучков показаха стабилна игра и натрупаха ценен игрови опит. До края на двубоя гол не падна в нито една от двете врати и срещата завърши 0:0, но като цяло червените направиха една полезна контрола със сериозен европейски отбор.

ЦСКА се прибира в България на 18 януари (понеделник), като се планира ден по-рано армейците да изиграят още една контролна среща на турска земя.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК