Поведението на Кобрата изправи българи срещу българи

Защо един боксов мач раздели обществото?

14.12.2020 | 19:35 Редактор: Тодор Петров

Кубрат Пулев се очаква да се завърне у дома тази вечер след боксовия мач срещу Антъни Джошуа. Българинът ще се върне без четирите пояса, тъй като загуби от световния шампион. 

А мненията след мача остават полюсни и дори изправиха българи срещу българи. Хората са разделени на два лагери. Такива, които са горди от това, че българин стигна до мач за световната титла по бокс, и други, които се срамуват от дръзкото поведение на нашенеца спрямо шампиона в тежката категория.

На няколко пъти Кобрата се смееше на ринга след тежки ъперкъти и крошета. Дори след като бе нокаутиран в деветия рунд Кобрата каза на Ей Джей - "Запомни кой съм". От своя страна британецът се обърна към българите, като заяви, че изпраща към страната ни любов, а противникът му е страхотен човек. 

Певецът Дани Милев е сред тези, които зачитат успеха на Кубрат Пулев, но не приемат поведението му.

"Ако човек е възпитан и се държи възпитано, това го прави още по-голям спортсмен. Това го прави още по-голям шампион, както го показа Джошуа. Защото Джошуа се държа възпитано и аз стискам палци все повече и повече спортисти от това ново поколение да са така. Човек като е популярен, той възпитава - възпитава с това как се държи и какво внушава на хората", коментира Милев. 

От другата страна са хората, които се гордеят с българския боксьор безусловно. Сред тях е писателят Калин Терзийски. 

"Не се уплаши и се би като лъв. И дори се държа нахално, което също е забавно, защото е част от шоуто", каза той.

Социолозите обясняват разделението между хората най-вече с това, че Кубрат Пулев е загубил.

"Хората искат нравствени модели. Голяма част забравят, че професионалният бокс в днешно време е преди всичко шоу индустрия. Капиталистическото общество неминуемо превръща този тип спортове в индустрия", обясни Първан Симеонов.

Всички говорят и за това дали наистина Кубрат ще спази обещанието си и ще дари половината от хонорара си, както бе обещал през април.

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Може да е силен като бик Кобрата, но няма психиката на победител. Поведението му е на уличен разбойник и затова някой от българите се срамуват от него. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Доста неадекватно поведение от негова страна Сигнализирай за неуместен коментар