"Царско село" и "Левски" завършиха 2:2 в интересен мач

Второто полувреме домакините логично бяха по-активният отбор

12.12.2020 | 19:33 Редактор: Юлия Христова

"Царско село" и "Левски" завършиха 2:2 в интересен мач от 16-тия кръг на българската Ефбет лига.

Първата част бе изпъстрена със ситуации и пред двете врати. Царско село успя да излезе напред в резултата чрез Кавдански (20), а пет минути след това Робърта изравни. В 36-тата минута Старокин бе изгонен, след като в рамките на няколко секунди получи 2 жълти картона за протести. Въпреки че останаха с човек по-малко "сините" успяха да поведат в резултата чрез Станислав Иванов(39') и се оттеглиха на почивка с гол аванс.

Второто полувреме домакините логично бяха по-активният отбор и успяха да изравнят резултата в 63-тата минута, а автор на попадението бе Даскалов. "Сините" получиха още един червен картон в 77-тата минута, когато Юруков бе изгонен за два жълти. В добавеното време и домакините останаха с човек по-малко, когато Николай Йорданов прати Балтанов преждевремeнно под душoвете. До края на мача домакините опитаха да вземат 3-те точки, но в крайна сметка до гол не се стигна и двата отбора си поделиха по една.

"Левски" започна мача по-агресивно и в първите минути имаше превес на терена.

Още в 5-ата минута Стаматов влезе в наказателното поле, излъга Даскалов и центрира опасно, но ударът на Райнов с глава бе блокиран. Малко по-късно Найджъл Робърта се освободи в наказателното поле, но не успя да преодолее Джони Пласид.

Двайсетина минути след началото на мача "Царско село" откри резултата. Мартин Кавдански засече с глава една центрирана топка и прати в мрежата на Николай Кръстев.

"Сините" реагираха веднага и само 5 минути по-късно успяха да изравнят резултата. Матео Стаматов пусна хубав пас към Найджъл Робърта, който засече топката и остави Пласид безпомощен.

Десет минути преди края на първата част станахме свидетели на много интересна ситуация. Паулиньо направи хубав рейд с топката, но бе спрян непозволено от Мартин Кавдански, а бранителят получи жълт картон за нарушението си. Орлин Старокин също получи жълт картон за бурна реакция, но не спря да се разправя със съдията и Николай Йорданов бе принуден да изгони.

Левски остана с човек по-малко, но пък в следващата минута излезе напред в резултата. Станислав Иванов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на домакините и успя да мушне топката във вратата на Царете.

В 60-тата минута Паулиньо получи хубав пас от Станислав Иванов, но от границата на наказателното поле, бразилецът прати топката на около метър над напречната греда.

Само няколко минути след това Царете успяха да възстановят паритета. Даскалов навлезе в наказателното поле на "сините" отдясно и с премерен удар по земята, оплете топката в мрежата на Левски. 2:2!

Лошите ситуации за "сините" не свършиха и в 77-мата минута те получиха още един червен картон. Мартин Юруков бе изгонен за 2-ри жълт и гостите трябваше да доиграят мача с 9 души, пише gol.bg.

До края на мача Левски предимно се защитаваше и в крайна сметка резултатът остана непроменен, а Царско село също завърши мача с намален състав, след като и Балтанов получи два жълти картона.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК