ЦСКА изпусна да победи "Клуж", остава без гол в ЛЕ

"Червените" стигнаха само до 0:0 при гостуването си в Румъния

03.12.2020 | 23:50 Редактор: Юлия Христова

ЦСКА записа второ равенство в своята група, но със сигурност има за какво да съжалява, след като пропусна да победи ЧФР "Клуж".

"Червените" започнаха колебливо и можеше да изостават в резултата още преди да са изминали 120 секунди. Перейра засече с глава центриране от пряк свободен удар, но топката срещна външната част на мрежата на Густаво Бусато.

ЦСКА отговори с техничен удар на Валентин Антов след корнер, но противников футболист се намеси на голлинията. В 12-ата минута Жеферсон действа неразчетено и Дебелюх се възползва от ситуацията, но ударът му бе отразен от бразилския страж на "армейците".

До края на полувремето момчетата на Бруно Акрапович изчистиха грешките и не позволиха опасност пред своята врата. След почивката "червените" вдигнаха оборотите и още в началото на втората част Юга стреля от далечно разстояние, но Балгдареан се намеси. 20 минути преди края на срещата дойде и най-чистото положение пред ЦСКА.

Добра комбинация между Юга, Санкаре и Соу завърши с удар на последния, но след рикошет в защитник на домакините, топката излезе на сантиметри от страничния стълб. В 77-мата отново гамбиецът се оказа на добра позиция, но се отчете с нов сериозен пропуск. В последните минути от двубоя домакините останаха с човек по-малко.

ЦСКА обаче не успя да се възползва от численото си преимущество в малкото останали минути и може да съжалява, че не си тръгна с 3-те точки от Румъния. Така "червените" остават на последното място в своята група, а другата седмица приемат "Рома" в търсене на първо попадение.

"Рома" си осигури първото място в група "А" след обрат над "Йънг Бойс" на "Олимпико". Швейцарският шампион излезе напред в резултата в 33-ата минута, когато Жан-Пиер Нсаме овладя в наказателното поле, преодоля Браян Кристанте и от малък ъгъл прати топката във вратата. Само 10 по-късно домакините възстановиха равенството чрез Борха Майорал.

Малко преди да измине час игра 18-годишният талант Калафиори отбеляза дебютното си попадение за "вълците“ по фамозен начин и изведе своя тим напред в резултата. В 81-та минута Един Джеко сложи точка на спора с 3-ти гол, с което узакони първото място на Рома, след като кръг преди края, имат преднина от 6 пункта пред втория "Йънг Бойс". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК