Калоян Кръстев: Всеки млад играч трябва да се стреми да излезе в чужбина

Стрелецът сподели за трудностите при връщането към спортната форма след преболедуването на коронавируса

02.12.2020 | 12:40 Редактор: Ралица Братанова
Калоян Кръстев: Всеки млад играч трябва да се стреми да излезе в чужбина

Нападателят на "Славия", Калоян Кръстев, даде ексклузивно интервю за сайта Efirbet.com. Кръстев е звездата на състава на "белите“ през този сезон, въпреки доста турбулентната кампания за клуба до момента.

Стрелецът сподели за трудностите при връщането към спортната форма след преболедуването на коронавируса, но призна, че всички играчи трябва да свикват с новата реалност. Острието вярва, че "Славия" ще изглежда по друг начин през пролетта.

Кръстев не пропусна да засегне и темата за кариерните си амбиции, споделяйки, че се надява отново да може да излезе в чужбина. Самият играч е на мнение, че подобна трябва да е целта на всеки един млад български играч.

Последните седмици за "Славия" бяха трудни с оглед на многото заразени с коронавирус играчи. Колко е трудно за състезателите да се върнат към игрови ритъм след подобна пауза по време на самия сезон?

Беше трудно определено. Две седмици тренирах и поддържах форма само вкъщи, за всички беше трудно с тези спирания на сезона, но няма какво да направим, трябва да продължим да работим.

Остават ви четири трудни мача до края на есенния дял от първенството. Какви са очакванията ти за срещите с "Лудогорец" и двата пловдивски гранда – "Ботев" и "Локомотив"?

Имаме четири важни мача, всеки ще е финал за нас, така че трябва да се хвърлим на 100%, за да вземем точки.

Началото на сезона за "Славия" беше необичайно по наистина много параметри. Колко трудно беше да се пренастроите след края на изключително силния за вас минал сезон?

Ние сме с подобен състав като миналогодишния, двама-трима човека липсват само. Мисля, че в началото на кампанията ни липсваше малко късмет. Сменихме треньора и сега започваме всичко отначало.

Какво влияние оказа напускането на няколко ключови фигури по време на летния трансферен прозорец?

Определено оказа сериозно влияние, Галин Иванов и Георги Йомов са много класни футболисти, сега играят редовно и вкарват голове, така че определено ни е повлияло. Мисля, че трябва да се постараем обаче да продължим и без тях.

Зимната пауза ще ви даде възможност за по-продължителна и организирана работа с Александър Тарханов. Ще видим ли преродена "Славия" през пролетта?

В това се надяваме, да. Във всяка тренировка даваме 100% и мисля, че през зимната подготовка ще надградим, за да върнем миналогодишния облик на отбора.

В личен план ти си сред най-добре представящите се играчи на отбора в трудните изминаващи месеци и имаш участие в 4 от последните 5 гола на "Славия" в efbet Лига, както и два гола в мача за Купата на България. На кое отдаваш това много силно начало на сезона, въпреки цялостните трудности на отбора на терена?

Всеки мач давам всичко от себе си, искам да давам асистенции и да вкарвам голове. В момента получавам много повече шансове спрямо миналия сезон, за да покажа качествата си и да допринеса с нещо позитивно за представянията на отбора.

Ти беше ключова фигура и в младежкия национален отбор, който остана на косъм от класиране на европейското първенство. Дава ли според теб твоето поколение играчи надежда и за бъдещето на националния ни отбор?

Да, мисля, че сме много добро поколение и имаме качествени играчи. Бяхме един голям колектив, всеки си помагаше. Бяхме по-скоро приятели, отколкото колеги и затова играхме толкова добре и спечелихме толкова точки.

Виждаме, че сме в процес на смяна на поколенията и в момента мястото на централен нападател на България е вакантно. Готов ли си да поемеш щафетата в следващия квалификационен цикъл за Световното през 2022-а?

Аз не съм човекът, който да определи дали съм правилния играч за националния отбор. Давам всичко от себе си във всеки мач и се старая, затова ако ме харесат и ме викнат, ще дам всичко от себе си и за България.

Ти самият игра известно време в Италия, в юношеските си години. Стремиш ли се отново да излезеш зад граница в скоро време?

Естествено, мисля, че всеки млад играч в България трябва да се стреми да излезе в чужбина. Ще се опитам отново да изляза зад граница, със сигурност.

Има ли първенство, в което би предпочел да играеш?

Харесвам италианската Серия А, както и английската Висша лига, така че един ден се надявам да заиграя там.

И за финал – какво си пожелаваш в личен и професионален план през идните 12 месеца?

На първо място, искам да си пожелая здраве за мен и за семейството ми. В професионален план се надявам да продължава да вкарвам голове и да допринасям за повече победи на "Славия".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК