Хамилтън: Таван на заплати във "Формула 1" може да прогони големите таланти

145 млн. долара е въведеният максимум на бюджета на отборите за следващия сезон

27.11.2020 | 12:20 Редактор: Ивет Арабова
Хамилтън: Таван на заплати във

Въвеждането на таван на заплатите във "Формула 1" може да прогони най-големите таланти, заради което собствениците на най-престижната автомобилна надпревара трябва да бъдат внимателни, предупреди седемкратният световен шампион Люис Хамилтън. "Либърти Медия" обсъжда тази промяна като част от мерките за изравняване на силите във Ф1.

"Аз лично не се противопоставям на това предложение, но защо трябва да бъдат ограничавани младите пилоти, ако могат да донесат нещо наистина специално в спорта ни?", каза Хамилтън преди Гран при на Бахрейн през уикенда.

"Формула 1" вече въведе таван на бюджетите на отборите и той ще бъде в рамките на 145 милиона долара през следващия сезон, а през 2022 оперативните разходи ще спаднат с още пет милиона. Таванът на заплатите все още не е част от промените, но може да бъде вписан за 2023 година. Това ще реши Комисията на "Формула 1" през октомври, ако предложението бъде вписано за обсъждане, информира БНР.

"Да, в много други спортове има таван на заплатите, но в тях спортистите притежават имиджовите си права и могат да печелят от тях. При нас всичко е кажи-речи под контрола на "Формула 1", продължи 35-годишният пилот на Мерцедес, който печели по 40 милиона долара на година по изтичащия си договор.

"Формула 1" е спорт с бюджет от милиарди долари и собствениците му трябва да бъдат много внимателни какво променят", заяви още британският пилот.

Снимка: БГНЕС
    
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК