Марадона в последното си интервю: Любовта на хората към мен никога няма да свърши

Диего се разболя на 60-ия си рожден ден на 30 октомври

26.11.2020 | 22:14 Редактор: Искра Ангелова
Марадона в последното си интервю: Любовта на хората към мен никога няма да свърши

Легендата на световния футбол Диего Марадона почина на 60-годишна възраст след сърдечен удар в дома си в Аржентина. А президентът на страната - Алберто Фернандес, обяви тридневен национален траур в чест на гения.

Седмици преди смъртта си Марадона дава интервю, в което говори за живота си, връщайки лентата назад за отминалите години. Това интервю се оказва и последното за него.

Диего се разболя на 60-ия си рожден ден на 30 октомври.

В интервюто си пред аржентинския вестник "Clarin" той признава, че преди завръщането си във футбола като мениджър на "Химнасия", се е чудил дали хората все още го обичат и боготворят.

"Ще бъда вечно благодарен на хората. Всеки ден те ме изненадват. Това, което преживях със завръщането си към аржентинския футбол, никога няма да го забравя. Надмина представите ми. Отсъствах дълго време и се чудех дали хората все още ще ме обичат, дали ще продължавам да ги карам да се чувстват по същия начин. Но когато станах част от "Химнасия", в деня на представянето ми, разбрах едно - любовта на хората към мен никога няма да свърши", заявява Диего.

diego

Попитан дали съжалява за нещо в живота си, той казва: "Щастлив съм. Футболът ми даде всичко, което имам, повече отколкото съм си представял. И ако не бях имал тази зависимост, можех да играя много повече. Но днес това е минало, аз съм добре. Най-много съжалявам, че родителите ми не са до мен. Но знам, че се гордеят с мен."

Запитан какво пожелава на Аржентина, той добавя: "Моето желание е тази пандемия да отмине възможно най-скоро и моята Аржентина да продължи напред. Искам всички аржентинци да се оправят. Имаме прекрасна държава и вярвам, че нашият президент ще може да ни измъкне от този момент."

"Много ме натъжава, когато виждам деца, които нямат храна. Знам какво е да гладуваш, знам какво е чувството да не ядеш няколко дни. Това е моето желание - да видя аржентинците щастливи, с работа и храна", завършва той.

newspapers

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК