Красен Кралев изказа съболезнования по повод кончината на Никола Спасов

Печелеше доверието и любовта на всички, посочи Кралев

23.11.2020 | 16:26 Редактор: Юлия Христова
Красен Кралев изказа съболезнования по повод кончината на Никола Спасов

Министърът на спорта Красен Кралев изказа своите съболезнования по повод кончината на Никола Спасов.

"С дълбоко прискърбие научих за кончината на Никола Спасов. Напусна ни една голяма личност, която посвети целия си живот на футбола.

В този тъжен за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Напусна ни мой приятел, на когото искрено се възхищавах.

През своята състезателна кариера Никола Спасов се показа като всеотдаен играч и заслужено спечели любовта на феновете на отборите, за които играеше. С “Локомотив” София той спечели титлата на България през 1978 г. Носеше радост с головете си и за “Черно море”, “Дунав” и “Спартак” Варна.

Като треньор на “Черно море” Никола Спасов изведе тима до бронзовите медали в първенството през 2009 г. Той донесе Купата на България във Варна през 2015 г., а няколко месеца по-късно зарадва феновете на “моряците” и със спечелената Суперкупа на страната. Тези отличия го превърнаха в най-успешния треньор в най-новата история на “Черно море”.

Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички заради страстта и енергията, които демонстрираше на терена и на треньорската скамейка. Той може да бъде пример във всяко едно отношение. Загубата на такива личности предизвиква тъга у всички, които обичат футбола.

Поклон пред паметта му!", посочва Кралев в свой съболезнователен адрес.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК