Янек Синер триумфира в София и е най-младият АТР шампион

11 години по-младият италианец надделя над Вашек Поспишил след 6-4, 3-6, 7-6(3)

14.11.2020 | 17:42 Редактор: Ралица Братанова

Яник Синер е шампион на Sofia Open 2020. На финала на петото издание на турнира 19-годишният италианец победи с 2:1 сета Вашек Поспишил.

11 години по-младият италианец надделя над Вашек Поспишил след 6-4, 3-6, 7-6(3).

По този начин 19-годишният суперталант влиза в историята като най-младия шампион на ниво АТР от 12 години насам.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков взеха участие в церемонията по награждаването на шампиона. Яник Синер спечели своята първа титла от надпревари на Асоциацията на професионалните тенисисти.

След триумфа си Синер заяви, че се чувства много щастлив след своя първи успех в турнири на ATP. Той отбеляза, че организацията на надпреварата е била на отлично ниво и изказа възхищението си от българската публика.

“Това е един невероятен турнир, който се провежда в тежки времена. Страхотно е да играем пред публика и благодаря на всички за подкрепата. Надявам се, че ще бъда тук и следващата година”, каза Синер.

В петото издание на Sofia Open се включиха осем тенисисти от Топ 50 на световната ранглиста. В основната схема бяха и двама българи - Димитър Кузманов и Адриан Андреев. В квалификациите се включиха Александър Донски и Габриел Донев. Българско участие имаше и в турнира на двойки.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК