ФИФА: ЦСКА да изплати дълговете към бивши футболисти

Общата стойност на задълженията в лева е 1 134 580

11.11.2020 | 17:25 Редактор: Радостина Димитрова
ФИФА: ЦСКА да изплати дълговете към бивши футболисти

Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА като правоприемник на стария клуб, който бе обявен в несъстоятелност, става ясно от нейно официално решение.

По тази причина "червените" ще трябва да изплатят стари задължения към бивши свои футболисти. Това се разбира от решението, което е  свързано с жалбата на футболиста Нилсон Антонио, според което ЦСКА София ще трябва да изплати солидна сума на играча. Подобно решение е взето и за Бернадро Тенгариня.

Общата стойност на задълженията в лева е 1 134 580.

Световната футболна централа е дала срок от 30 дни за изплащане на задължението, иначе на клуба е трябвало да бъде наложена забрана за картотекиране на футболисти до изчистване на дълговете. Обжалването пред КАС обаче за момента стопира тази санкция.

Решението е взето въз основа на това, че ФИФА приема новия клуб ПФК ЦСКА София ЕАД като спортен наследник на длъжника. Дисциплинарната комисия счита, че фалитът на първоначалния длъжник не освобождава автоматично неговия спортен наследник ПФК ЦСКА София от задължението да се съобрази с решение на КАС от 2015 година, с което трябва да плати задълженията към бившите играчи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК